Wij zijn &WA architecten

Vanuit het voormalige Gymnasium in Amersfoort werken wij aan innovatieve plannen voor particuliere opdrachtgevers, bedrijven, corporaties, scholen, zorgorganisaties en overheden.

Bij alles wat we doen staat onze passie voor het vak centraal en werken we iedere dag aan innovatieve en inspirerende ontwerpen.

En minstens zo belangrijk: wij ontwerpen duurzaam. En dat gaat veel verder dan een goed geïsoleerd gebouw met slimme energieconcepten. Wij kijken bijvoorbeeld ook heel nadrukkelijk naar alternatieve aanwendbaarheid, aanpasbaarheid, circulariteit en de bijdrage aan de maatschappij.

 • Derk Sijtsma

  Derk Sijtsma

  Hallo, ik ben Derk Sijtsma, een bouwkundig ingenieur sinds 2013 en momenteel een architect in opleiding bij Artez in Arnhem. Ik ben een analytische beelddenker die graag dingen organiseert. Mijn favoriete opgaven zijn het herbestemmen van gebouwen en maatschappelijk vastgoed. In mijn vrije tijd houd ik van hardlopen, drummen en tijd doorbrengen met familie.

 • Gertjan Kik

  Gertjan Kik

  Mijn naam is Gertjan Kik, een bouwkundig ingenieur afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim Zwolle in 2021. Ik ben een teamspeler en werk graag precies en accuraat om de beste resultaten te behalen voor mijn projecten. Mijn favoriete projecten zijn particuliere woningbouw, scholen en kinderdagverblijven, waarbij ik mij richt op het creëren van comfortabele en duurzame gebouwen. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door in de sportschool of speel ik volleybal.

 • Janwillem Heutink

  Janwillem Heutink

  Hallo, ik ben Janwillem Heutink, een architect sinds 2007. Ik heb gestudeerd aan de TU Delft en LSBU London en ben een gepassioneerde samenwerker en conceptueel denker. Ik heb mij gespecialiseerd in zorgvastgoed, wonen, slim herbestemmen en scholenbouw. In mijn vrije tijd geniet ik van activiteiten op het water en in de bergen, en breng ik graag tijd door met mijn familie.

 • Johan Koopman

  Johan Koopman

  Ik ben Johan Koopman, architect sinds 1990, afgestudeerd aan de TU Delft. Ik zoek naar slimme en innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken en heb daarbij oog voor de mens in de maatschappij. Mijn specialiteiten zijn woningen, zorgprojecten, bijzondere woonvormen, schoolprojecten, bedrijfsvastgoed en erfgoed. In mijn vrije tijd roei ik graag en ben ik een bergliefhebber in alle seizoenen. Ook ben ik een familieman en cultuurliefhebber.

 • Ons netwerk

  Ons netwerk

  Naast ons vaste team in Amersfoort heeft &WA architecten een breed netwerk van vaste samenwerkingspartners. Door de combinatie van expertise en flexibiliteit kunnen we in principe ieder project aan. Van klein tot groot en van eenvoudig tot ingewikkeld.

Wat wij kunnen doen

Onze dienstverlening is compact waar het kan en uitgebreid waar het moet. Het varieert van een strategische ruimtelijke verkenning en indelingsschetsen tot een compleet vergunning gereed ontwerp en een uitvoering gereed contract.

Wij ontwerpen voor alle planfasen. Opdrachtgevers ervaren het toelichten van de verschillende diensten en planfasen als een effectief hulpmiddel om heldere afspraken zonder verrassingen te kunnen maken.

Plannen worden vaak in 3D modellen ontworpen en getekend. Waar nodig wordt samengewerkt in een complete BIM-omgeving.

Wij gaan voor duurzaam

&WA architecten is lid van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) en gaat voor duurzaam. Dat betekent dat wij enthousiast zijn over het manifest circulair bouwen van de BNA.

Wij verzorgen stageplekken

&WA architecten is een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat wij stageplekken verzorgen voor studenten van ROC’s, Hogescholen en de Technische Universiteit.

Wij zijn betrokken

&WA architecten is een maatschappelijk betrokken onderneming. Dat betekent dat wij initiatieven steunen waar geprobeerd wordt om het verschil te maken.

dsc-4121-medium.jpg

Ontwerpen is luisteren

Wij ontwerpen gebouwen en woonhuizen. Maar dat is eigenlijk pas het laatste wat we doen. Want we beginnen met vragen stellen. En luisteren. Net zo lang totdat we weten wat jij belangrijk vindt. Wat jouw idealen zijn. Waar jij blij van wordt. Hoe jij de toekomst ziet. Wat jij nodig hebt. Daarna gaan wij schetsen, tekenen, schaven. Totdat we het ontwerp hebben dat je past als een maatpak. Uniek. Net als jij.