Familiehuis Vathorst

Opdrachtgever
Particulier
Locatie
Vathorst - Amersfoort
Oplevering
2021

Het nieuwbouw familiehuis in Vathorst, deelgebied Waterdorp, ligt aan de rivier De Laak en biedt een prachtig uitzicht over de Arkemheenpolder. Het huis heeft een eigentijdse architectuur met een rietenkap en gestucte gevels. Het is zo ontworpen dat er een directe relatie is met de omliggende tuin, inclusief de oude -van oudsher aanwezige- kastanjeboom.

Het mee-ontworpen bijgebouwe is voorzien van zonnepanelen. Dit bijgebouw kan dienen als extra ruimte voor bijvoorbeeld een kantoor, atelier of logeerkamer. Het gehele huis is ontworpen met duurzaamheid in gedachten en is energiezuinig.

De binnenruimte van het huis is slim zodanig ingedeeld dat het optimaal geschikt is voor een opgroeiend gezin. Het mee-ontworpen interieur heeft geresulteerd in mooie lichte ruimtes met een ruim en open gevoel.

Al met al is dit nieuwbouw familiehuis in Waterdorp, Vathorst een prachtig voorbeeld van eigentijdse architectuur die de relatie tussen het huis en de omliggende natuur benadrukt. Een slim en duurzaam ontwerp voor een comfortabele en gezinsvriendelijke woning.