SEIN GZC

Opdrachtgever
SEIN Stichting Epilepsie Instellingen Nederland
Locatie
Hoofddorp
Oplevering
2021

Het nieuwe gezondheidscentrum van SEIN in Heemstede is speciaal ontworpen voor bewoners van de Cruquiushoeve met epilepsie-zorgvraag. Het centrum biedt eerstelijnszorg met dokters, tandartsen, fysiotherapeuten, behandelruimtes, een sportzaal, kantoren en een opleidingscentrum. Het gebouw heeft een heldere en prikkelarme uitstraling met zachte kleuren en een rustige en prettige omgeving voor zowel cliënten als medewerkers.

De gestucte gevel van het gebouw heeft afgeronde hoeken en aluminium kozijnen in een helder stramien. De entree is duidelijk en herkenbaar met een houten poort en er is een buitenruimte mee-ontworpen die mooi landschappelijk ingepast is in de Cruquiushoeve. Op de bovenste verdieping zijn er ondersteunende kantoor-functies binnen SEIN.

Het ontwerp van het gebouw is duurzaam met een compacte footprint, veel daglicht, alternatief aanwendbaar, energieneutraal met een EPC-waarde van 0, zonnepanelen, goed geïsoleerd met slimme installaties. Het gebouw maakt gebruik van centrale warmte-koude opslag voor het verwarmen en koelen van het gebouw.

Al met al is het nieuwe gezondheidscentrum van SEIN in Heemstede een mooie toevoeging aan de Cruquiushoeve en biedt het een comfortabele en duurzame omgeving voor cliënten en medewerkers.