Klein Huigenbosch

Opdrachtgever
Ontwikkelaar
Locatie
Woudenberg
Oplevering
2021

Klein Huigenbosch is een nieuwbouw woonhofje met 13 woningen gelegen op een beschutte locatie in Woudenberg. Het is een levensloopbestendige woonomgeving, wat betekent dat de woningen zijn ontworpen om op een comfortabele manier bewoond te kunnen worden gedurende verschillende levensfasen. Zo is het mogelijk om een slaap- en badkamer op de begane grond te hebben.

Het hofje is gebouwd op een inbreidingslocatie: voorheen was hier een de oude eierenhandel gevestigd. Het ontwerp van het hofje is duurzaam en heeft een tijdloze, klassieke uitstraling. Aan de Stationsweg-West staat een vrijstaand huis wat dient als entree naar het hofje. Achter dit huis bevindt zich het eigentijdse hofje, gebouwd rondom een gezamenlijk groen middengebied. Op dit middenpleintje is zorgvuldig ingepaste parkeergelegenheid beschikbaar.

De woningen zijn opgetrokken uit roodbruine bakstenen wat zorgt voor een warme uitstraling. Alle woningen zijn voorzien van degelijke detaillering, goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Dit zorgt voor een lage energierekening en draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Klein Huigenbosch is een mooi en duurzaam nieuwbouw woonhofje met een klassieke uitstraling, gelegen op een beschutte inbreidingslocatie in Woudenberg. Het is levensloopbestendig en biedt bewoners de mogelijkheid om comfortabel te wonen gedurende verschillende levensfasen.