Norit Campus I

Opdrachtgever
Ontwikkelaar
Locatie
Amersfoort
Oplevering
2022

De oude Norit fabriek in Amersfoort is herontwikkeld tot een kantoor- en horecacomplex met een focus op duurzaamheid en behoud van de kenmerkende industriële sfeer. Het gebouw is goed geïsoleerd en voorzien van duurzame installaties, wat bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot en energierekening.

Bij de herontwikkeling is veel aandacht besteed aan het behoud van de originele details van het gebouw, zoals de grote raampartijen, de karakteristieke gevel en de robuuste constructies. Tegelijkertijd zijn eigentijdse materialen toegevoegd om het gebouw te versterken en aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Het interieur van het gebouw is eigenwijs en past bij de gebruikers. Er is gekozen voor een mix van industrieel design en modern comfort, met veel open ruimtes en flexibele werkplekken. De horeca is gevestigd in de voormalige fabriekshal en heeft een stoere, industriële uitstraling.

Al met al is de oude Norit fabriek in Amersfoort omgetoverd tot een duurzaam en eigentijds complex waar werken en ontspanning samenkomen.