Muziektent Waterdorp

Opdrachtgever
OBV Ontwikkelingsbedrijf Vathorst & Schoonderbeek Bouw
Locatie
Vathorst - Amersfoort
Oplevering
2022

De muziektent in Waterdorp is een prachtig object dat het middelpunt van de brink vormt. Het is een eigentijdse ontmoetingsplek, vormgegeven door een samenwerking tussen West8 &WA architecten. Het ontwerp bestaat uit een gemetseld basement met daarop een stalen constructie en een houten dak. De geïntegreerde verlichting zorgt ervoor dat de muziektent ook ’s avonds een sfeervolle uitstraling heeft.

De vormgeving van de muziektent is modern en past goed in het hedendaagse straatbeeld. Het gebouw is ontworpen als ontmoetingsplek waar mensen kunnen samenkomen voor kleinschalige concerten, festivals of andere evenementen. Het dak van de muziektent is zo ontworpen dat het optimaal geluid weerkaatst, wat zorgt voor een uitstekende akoestiek tijdens optredens.

Al met al is de muziektent in Waterdorp een prachtig object dat een belangrijke rol speelt in het sociale leven van de inwoners. Het is een ontmoetingsplek waar mensen samen kunnen komen om te genieten van muziek en gezelligheid, en het vormt een mooie aanvulling op de eigentijdse sfeer van de brink.