Norit campus II

Opdrachtgever
Ontwikkelaar & Movement Gym
Locatie
Amersfoort
Oplevering
2023

Het voormalige Norit kantoorgebouw in Amersfoort ondergaat een herontwikkeling tot een campus van kantoren, horeca en een high-end sportclub Movement Gym(in 2022 uitgeroepen tot sportclub van het jaar). Het gebouw is verduurzaamd en goed geïsoleerd met nieuwe installaties, terwijl kenmerkende details zoals betonnen casco/kolommen behouden zijn gebleven. Eigentijdse materialen worden toegevoegd om een ​​industriële sfeer te creëren.

Een van de belangrijkste kenmerken van het ontwerp is de verdiepte patio, die tot aan het kelderniveau reikt. Dit biedt niet alleen extra ruimte, maar ook een moderne binnentuin waarin natuurwaarden zijn geïntegreerd in het ontwerp. De zorgvuldig ontworpen details geven het gebouw een eigentijds en functioneel karakter, terwijl de historische elementen behouden blijven.

De Movement Gym maakt gebruik van de nieuwste apparatuur en biedt een breed scala aan sportfaciliteiten, waaronder fitnessruimtes, yoga- en ontspanningsruimtes. De sportclub draagt bij aan de levendige en gezonde sfeer van het gebouw en biedt de gebruikers een extra stimulans om gezond en actief te blijven.

Al met al biedt de herontwikkeling van het voormalige Norit kantoorgebouw in Amersfoort een eigentijds en duurzaam gebouw dat een combinatie van moderne faciliteiten en historische elementen biedt.