SEIN Polikliniek

Opdrachtgever
SEIN Stichting Epilepsie Instellingen Nederland
Locatie
Heemstede
Oplevering
2021

De nieuwe polikliniek van SEIN, gelegen op Meer & Bosch te Heemstede, is zorgvuldig ontworpen met oog voor het behoud van de voormalige buitenplaats, monumentale bomen en het bestaande landschap met de omliggende historische bebouwing. Het gebouw is ontworpen met het oog op publieksvriendelijkheid en toegankelijkheid voor kwetsbare doelgroepen, en heeft een prikkelarme vormgeving.

De architectuur van de polikliniek is helder en ingetogen, met duurzaam materiaalgebruik en natuurlijke kleuren die goed passen bij de omgeving. Er is veel aandacht besteed aan het integreren van natuurwaarden en het doortrekken van de buitenruimte naar binnen, zodat clienten en medewerkers zich ook binnenshuis kunnen omgeven met groen en natuurlijke elementen.

Om plaats te maken voor de nieuwe polikliniek is de in onbruik geraakte oude kapel gesloopt. Elementen van de kapel, zoals oa glas-in-loodramen, zijn echter geïntegreerd in het nieuwe ontwerp, als eerbetoon aan het rijke verleden van de locatie.

Het gebouw is duurzaam en energieneutraal gebouwd, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook bijdraagt aan een prettige werkplek voor de medewerkers. Al met al is de nieuwe polikliniek van SEIN een prachtig voorbeeld van hoe modern en duurzaam design kan samengaan met het behoud van historische en natuurlijke waarden.