Rosorum zorgvilla

Opdrachtgever
AIG Care & Living/ Korian
Locatie
Amersfoort
Oplevering
2020

De renovatie van de zorgvilla Rosorum in Amersfoort betreft de herbestemming van een kantoorvilla tot een zorgvilla voor 26 oudere bewoners met geheugenproblematiek. De villa bevindt zich in de rijksmonumentale wijk Bergkwartier en is een gemeentelijk monument, waardoor het behoud van de klassieke uitstraling van het gebouw belangrijk is.

Om aan de behoeften van de bewoners te voldoen, zijn er individuele studio’s gecreëerd, terwijl er op de begane grond een gezamenlijke sociëteit is voor sociale interactie. Een belangrijke overweging bij het ontwerp was het creëren van een beschutte en afgeschermde tuin, die met zorg is ontworpen.

Naast het behoud van de klassieke uitstraling, is er ook een nieuwe kapverdieping toegevoegd met eigentijdse elementen om meer ruimte te creëren. Het gebouw is verduurzaamd door het gebruik van nieuwe en slimme installaties, goede isolatie en ventilatie, wat bijdraagt aan een aangename plek voor de cliënten en medewerkers van de zorgvilla.

Al met al biedt de gerenoveerde zorgvilla Rosorum in Amersfoort een warme en comfortabele omgeving voor ouderen met geheugenproblematiek, met individuele studio’s, een gezamenlijke sociëteit en een prachtige tuin.